Rybie filé na cibuľke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 65906x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | mrazené rybie filé |
1 ks | veľká cibuľa |
podľa chuti: | |
korenie diabolská zmes | |
grilovacie korenie | |
soľ | |
Rasco | |
mletá sladká paprika | |
podľa potreby: | |
maslo | |
príloha: | |
čínskej kapusty | |
pálivý dresing |
Postup prípravy receptu
Základom receptu je okrem mrazeného filé tiež množstvo cibule. Hneď na začiatok si ju olúpeme, rozkrojíme na štvrtky a nakrájame na mesiačiky. Počas dusenia sa nám jednotlivé vrstvy samy oddelí. Na panvici rozohrejeme maslo, vložíme osolenej filé, zasypeme cibuľou, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou. Po krátkom podusené posypeme rascou, mletou paprikou, diabolskou zmesou a grilovacím korením. Filé dusíme do tej doby, než sa nám voda vyparí a zostane nám len zmäknuté cibuľa a trochu omáčky. Rybie filé na cibuľke podávame s omytými listami čínskej kapusty, přikusujeme chlieb. Vhodné ako rýchla a ľahká večera.