Rybia zemiaková polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 24247x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 lyžíc | tmavá zápražka |
1 lyžica | majorana |
150 g | mrazená zelenina |
3 ks | zemiaky |
1 - 2 ks | rybie hlava alebo skelet |
2 - 3 l | voda |
1 hrsť | sušené huby |
soľ | |
podľa chuti: | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Dobre očistíme a umyjeme rybie hlavu, použiť môžeme aj skelet po porcovanie rýb. Vložíme do studenej vody a privedieme k varu. Krátko povaríme a vyberieme. Oberte mäso, ktoré rozdrobíme alebo nakrájame a vložíme späť do vývaru spolu so sušenými hubami. Olúpeme zemiaky, nakrájame ich na kocky a pridáme do vývaru. Vsypeme aj mrazenú zeleninovú zmes, lyžicu majoránky, korenie, soľ. Zahustíme tmavou zápražkou (použijeme granulovaná) a krátko povaríme. Podľa chuti rybie zemiaková osolíme, okoreníme - napríklad až na tanieri.