Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rybia zemiaková polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23317x
Rybia zemiaková polievka

Vývar z rýb je vhodný aj pre prípravu chutné zemiaková.

vytlačiť recept Rybia zemiaková polievka
recept Rybia zemiaková polievka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 - 3 lyžíc tmavá zápražka
1 lyžica majorana
150 g mrazená zelenina
3 ks zemiaky
1 - 2 ks rybie hlava alebo skelet
2 - 3 l voda
1 hrsť sušené huby
soľ

podľa chuti:

korenie

Postup prípravy receptu

Dobre očistíme a umyjeme rybie hlavu, použiť môžeme aj skelet po porcovanie rýb. Vložíme do studenej vody a privedieme k varu. Krátko povaríme a vyberieme. Oberte mäso, ktoré rozdrobíme alebo nakrájame a vložíme späť do vývaru spolu so sušenými hubami. Olúpeme zemiaky, nakrájame ich na kocky a pridáme do vývaru. Vsypeme aj mrazenú zeleninovú zmes, lyžicu majoránky, korenie, soľ. Zahustíme tmavou zápražkou (použijeme granulovaná) a krátko povaríme. Podľa chuti rybie zemiaková osolíme, okoreníme - napríklad až na tanieri.

Komentáre k receptu Rybia zemiaková polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty