Rybia polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 127865x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžičky | koreňová zelenina |
1 ks | rybia hlava |
rybie vnútornosti | |
1 lyžica | hladká múka |
1 ks | cibuľa (menšia) |
2 lyžičky | maslo |
Postup prípravy receptu
Umytú rybie hlavu s odstránenými žiabrami dáme variť s cibuľou. Vnútornosti umyjeme pod studenou vodou a nakrájame na väčšie kúsky. Jemne strúhanú koreňovú zeleninu orestujeme na panvici na rozpustenom masle a neskôr pridáme na väčšie kúsky nakrájané vnútornosti. Podlejeme troškou vývaru z hlavy a ešte chvíľu dusíme. Z jednej lyžičky masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, po častiach ju zalejeme vývarom z hlavy, vymiešame a povaríme asi 15 minút. Podusené vnútornosti odložíme stranou a neskôr ich pridáme do povarené zápražku spoločne s mäsom obrannými z hlavy. K rybej polievke podávame na kocky opečený chlieb.