Rybia nátierka s odtučneným syrom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 7256x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
1 lyžica | pikantná horčica |
1 hrsť | čerstvá vňať alebo pažítka |
1,5 konzervy | sardinky v oleji |
3 - 4 lyžíc | nátierkové maslo |
30 - 40 g | sušený syr |
1 lyžica | majolku |
Postup prípravy receptu
Sardinky zlejeme a necháme na sitku odkvapkať. V miske je roztlačíme vidličkou a pridáme ostatné ingrediencie - nátierkové maslo, horčicu, majolku a nakoniec sušený syr a nasekanú zelenú vňať cibuľky alebo hrsť čerstvej pažítky. Ochutíme korením a podľa potreby soľou. Sa solenie ale pozor, sardinky aj syr obsahujú dosť soli. Rybie nátierku s odtučneným syrom necháme pred podávaním dobre vychladiť. Ešte lepšie chutí na druhý deň. Nátierku podávame s pečivom, čerstvou zeleninou a pod