Rybia nátierka s hráškom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 23973x
Keď neviete, čo sa sardinky v oleji, skúste nátierku, ktorá vďaka použitým surovinám trochu utlmia ich typickú chuť.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 konzerva | sardinky v oleji |
cibula | |
petržlen alebo pažítka | |
2 - 3 lyžíc | kyslá smotana |
1 lyžička | chren wasabi |
3 - 4 lyžíc | sterilizovaný hrášok |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1 kocka | Lučina |
2 - 3 štipiek | korenie na ryby |
1 lyžička | dijonská horčica |
Postup prípravy receptu
Sardinky v oleji po otvorení zlejeme a roztlačíme ich vidličkou. Primiešame veľkú kocku lúkach, kyslú smotanu, horčicu a chren wasabi. Cibuľu po očistenie nakrájame na tenké prúžky alebo kocky. Ochutíme trochou soli, korením na ryby, čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Nakoniec pridáme zliate sterilizovaný hrášok. Rybie nátierku s hráškom necháme dobre vychladiť, potom ju natierame na akékoľvek pečivo.