Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rybia hrachová polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61659x
Rybia hrachová polievka

Polievka, ktorý vás prekvapí nečakane lahodnou chuťou.

vytlačiť recept Rybia hrachová polievka
recept Rybia hrachová polievka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g pór
300 g vnútornosti a hlavy z kapra
50 g maslo
200 g lúpaný hrach
50 g zeler
100 g kel
50 g cibula
80 g chlieb alebo žemle

podľa chuti:

1 štipka korenie
1 štipka soľ

podľa potreby:

tuk na osmaženej žemle
zelená petržlenová vňať

Postup prípravy receptu

Vnútornosti a hlavy z kapra uvaríme v osolenej vode do mäkka. Vývar scedíme, mäso oberte a nakrájame na kocky. Krúpy hrách uvaríme a prelisujeme cez sito. Na masle orestujeme jemne nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájaný zeler, petržlen a pór. Do Orestované zeleniny pridáme časť rybacieho vývaru, vložíme jemne nakrájanú kapustu a podusíme. podusenú zeleninu dolejeme zvyšným vývarom, zahustíme prelisovaným hráškom a pridáme na kocky nakrájané mäso z kapra. Polievku dochutíme soľou a korením a na miernom ohni povaríme, aby sa všetky ingrediencie spojili a vytvorili lahodnú chuť. Pred podávaním polievky ešte na tuku ľahko osmažíme chleba alebo žemľu a servírujeme.

Komentáre k receptu Rybia hrachová polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty