Rybí šalát so zeleným pestom
- šaláty
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 34654x
Hlavný chod v podobe šalátu z Pangasius a krabích tyčiniek. Zelené pesto dodá pokrmu exotické aróma.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 lyžičiek | kapary v octovej zálievke |
2 lyžice | sterilizovaná kukurica |
400 g | Pangasius |
1/2 balíčku | krabie tyčinky |
bylinková soľ | |
marináda: | |
1/2 lyžičky | tymián |
omáčka zelený korenie | |
2 lyžičky | zelené pesto s píniovými orieškami |
1 lyžička | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Pangasius necháme rozmraziť alebo použijeme čerstvú rybu. Mäso zbavíme zbytočného tuku, membrán a nakrájame ho na menšie kúsky. Krabie tyčinky rozmrazíme v mikrovlnke alebo prevarením vo vriacej vode. Olúpeme ich a nakrájame na kolieska. Kukuricu scedíme. Marinádu si pripravíme zmiešaním olivového oleja, zeleného pesta, tymianu a omáčky zo zeleného korenia, ktorú môžeme nahradiť i čerstvo nadrceným zeleným korením. Vmiešame rybie mäso, krabie tyčinky, kapary a necháme asi hodinu marinovať. Panvica rozpálime, vhodíme marinovanou zmes a sprudka opečieme. Kolieska krabích tyčiniek sa nám miešaním rozdelí na kúsočky. Keď nám ryba zbelie, pridáme kukuricu a dochutíme ešte bylinkovou soľou. Príprava je hotová do 8 - 10 minút. Rybie šalát so zeleným pestom podávame teplý aj studený ako hlavný chod. Pre väčší jedlík ho môžeme premiešať s ryžou podusenú na cibuľke. Recept je určený na 2 porcie.