Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rybí koktail na ľadovom šaláte

  • predjedlá
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24027x
Rybí koktail na ľadovom šaláte

Rybie kokteil z tresky, pripravované na pare, podávame so zeleninou a pečivom z lístkového cesta. Pokrm je vhodný pre najrôznejšie slávnostné príležitosti.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Rybí koktail na ľadovom šaláte
recept Rybí koktail na ľadovom šaláte
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice nastrúhaná mrkva
275 g lístkové cesto
1 ks cibula
1 lyžička ostrá horčica
2 lyžičky kapary
200 g majonéza
500 g rybie filé (treska)

na ozdobu:

reďkovky

na potření:

1 vajcia

podľa chuti:

mleté biele korenie
soľ

podľa potreby:

ľadový šalát
citrón

Postup prípravy receptu

Rybie filety očistíme, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a uvaríme v pare domäkka. Karotku umyjeme, oškrabať a nastrúhame na jemno. Časť na jemno nastrúhané mrkvy odložíme na ozdobu. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Odkvapkané kapary jemne usekáme. Majonézu premiešame s horčicou. Vychladnuté filé nakrájame na kúsky a vložíme do sklenenej misy. Premiešame s cibuľou, karotkou, kapary a všetko spojíme majonézou. Dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a necháme rozležet v chlade. Plát lístkového cesta rozvaľkáme na doske doske na výšku 1 mm. Vykrojíme kolieska, ktoré potierame rozšľahaným vajcom a pečieme pri vysokej teplote v rúre do ružova. Reďkovky umyjeme a nakrájame. Ľadový šalát rozoberieme, očistíme a pekné listy rozprestrieme na taniere. Pomocou Vykrajovač formičiek umiestnime na šalát porciu rybieho kokteilu, prizdobíme karotkou a reďkovky. Rybie koktail na ľadovom šaláte podávame s "paštičkami" z lístkového cesta alebo bielym pečivom.

Komentáre k receptu Rybí koktail na ľadovom šaláte (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty