Ryba s petržlenovou strúhankou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 24384x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 balíčku | toustový chlieb |
1 svazeček | petržlen |
80 g | syr |
2 lyžice | maslo |
2 lyžice | mlieko |
2 lyžice | olivový olej |
2 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
600 g | rybie filé |
Postup prípravy receptu
V robote rozmixujeme petržlen, chleba a syr. V miske rozmiešame vajce a mlieko. Maslo rozpustíme. Osolenú rybu obalíme vo vajíčku, potom v strúhanke. Strúhanku poriadne pritlačíme. Rybu s petržlenovou strúhankou položíme na plech na papier na pečenie. Pokvapkáme zmesou oleja a masla a pečieme na 250 ° C asi 20 minút. Rybu s petržlenovou strúhankou podávame s prílohou podľa chuti.