Ružičkový kel z pary
- predjedlá
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 16450x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
75 g | maslo |
12 ks | malá hlavička kapusty |
1/4 lyžičky | soľ |
1 ks | citrón |
Postup prípravy receptu
Z citróna olúpeme zdobítkem kôru tak, aby vytvorila dlhé a tenké vetvičky. Zo zvyšku citróna vytlačíme šťavu. Z jednotlivých hlavičiek kelu odrežeme spodnú časť a každú hlavičku naprieč narežeme. Hlavičky kelu varíme v pare asi 10 minút, kým nezmäknú. Medzitým rozpustíme v panvici na miernom ohni maslo. Maslo osolíme a miešame, až sa sfarbí dozlatista ale len ľahko, aby nezhorkla. Do osoleného masla pridáme citrónovú šťavu a kôru, potom do zmesi vmiešame uvarené kapustičky. Zeleninu ešte zľahka osmažíme, občas ju opatrne zamiešame. Hotové kapustičky podávame na předehřátých malých tanierikoch alebo mističkách, aby predjedlo nevychladol.