Ružičkový kel v syrovom cestíčku
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 11042x
Ružičkového kapustičky s anglickou slaninou vyprážané v syrovom cestíčku výborne chutia s cesnakovou-smotanovou omáčkou a toast.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | anglická slanina |
150 g | ružičkový kel |
cestíčko: | |
30 g | strúhaný parmezán |
3 lyžice | mlieko |
4 lyžice | hladká múka |
2 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Kapustičky zbavíme horných ovadlých lístkov a koštiaľ krížom narežeme. Umyjeme a vhodíme do vriacej vody, ktorú sme osolili a okorenil. Varíme zvoľna 4 - 5 minút, potom kapustičky vyberieme a vložíme do misy so studenou vodou. Necháme vychladnúť a odkvapkať. Pripravíme si cestíčko. Vajcia rozšľaháme v mlieku, osolíme a okoreníme. Postupne pridáme múku, jemne strúhaný parmezán a vymiešame stredne husté cestíčko. Každú ružičky zabalíme do plátku anglickej slaniny, prepichneme ihlou alebo špáradlom, namáčame v cestíčku a usmažíme vo vyššej vrstve oleja do ružova. Smaženú ružičkový kel v syrovom cestíčku necháme odkvapkať na papierovej utierke a ihneď podávame. Vhodným doplnkom sú najrôznejšie bylinkové omáčky a toasty.