Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ružičkový kel v syrovom cestíčku

  • predjedlá
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 10062x
Ružičkový kel v syrovom cestíčku

Ružičkového kapustičky s anglickou slaninou vyprážané v syrovom cestíčku výborne chutia s cesnakovou-smotanovou omáčkou a toast.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Ružičkový kel v syrovom cestíčku
recept Ružičkový kel v syrovom cestíčku sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g ružičkový kel
100 g anglická slanina

cestíčko:

2 ks vajcia
30 g strúhaný parmezán
3 lyžice mlieko
4 lyžice hladká múka

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Kapustičky zbavíme horných ovadlých lístkov a koštiaľ krížom narežeme. Umyjeme a vhodíme do vriacej vody, ktorú sme osolili a okorenil. Varíme zvoľna 4 - 5 minút, potom kapustičky vyberieme a vložíme do misy so studenou vodou. Necháme vychladnúť a odkvapkať. Pripravíme si cestíčko. Vajcia rozšľaháme v mlieku, osolíme a okoreníme. Postupne pridáme múku, jemne strúhaný parmezán a vymiešame stredne husté cestíčko. Každú ružičky zabalíme do plátku anglickej slaniny, prepichneme ihlou alebo špáradlom, namáčame v cestíčku a usmažíme vo vyššej vrstve oleja do ružova. Smaženú ružičkový kel v syrovom cestíčku necháme odkvapkať na papierovej utierke a ihneď podávame. Vhodným doplnkom sú najrôznejšie bylinkové omáčky a toasty.

Komentáre k receptu Ružičkový kel v syrovom cestíčku (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty