Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ružičkový kel so smotanou

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64600x
Ružičkový kel so smotanou

Recept na výbornú a hlavne zdravú prílohu k mäsu a alebo ako samostatný pokrm so zemiakmi a syrom vhodný aj pre vegetariánov.

vytlačiť recept Ružičkový kel so smotanou
recept Ružičkový kel so smotanou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžíc kyslá smotana
2 dl vývar
1 lyžica olivový olej
soľ a korenie
50 dkg ružičkový kel
1 lyžica maslo

Postup prípravy receptu

Kapustičky očistíme, odstránime vrchné zvädnuté lístky a koštiaľ narežeme na kríž. Vyperieme je pod tečúcou vodou. Pripravíme si vývar (môže byť iz kocky). V kastróle privedieme k varu vývar s jednou lyžicou oleja. Vložíme kapustičky a bez pokrievky je na veľmi miernom ohni varíme asi 10 minút. Po tejto dobe kastról zakryjeme a necháme kapustičky dodusit. To trvá asi ešte 5 minút, podľa ich veľkosti. Dbáme však na to, aby sa nerozvařily. Mäkké kapustičky ihneď vyberieme a dokončíme šťavu. Za stáleho miešania a mierneho varu pridáme postupne maslo, kyslú smotanu a podľa potreby a chuti soľ a korenie. Prošleháme a vrátime hotové kapustičky do omáčky. Nezahušťujeme. Podávame ich ako prílohu k najrôznejším mäsám, alebo ako i samostatný pokrm so zemiakmi a syrom, vhodný pre vegetariánov.

Komentáre k receptu Ružičkový kel so smotanou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty