Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ružičkový kel na smotane

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 67263x
Ružičkový kel na smotane

Recept na zeleninovú prílohu k mäsu. Vhodné aj ako samostatný pokrm pre vegetariánov.

vytlačiť recept Ružičkový kel na smotane
recept Ružičkový kel na smotane sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica maslo
50 dkg ružičkový kel
2 dl mäsový vývar z kocky
1 lyžica olivový olej

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
muškátový oriešok

podľa potreby:

kyslá smotana

Postup prípravy receptu

Kapustičky očistíme, odstránime vrchný ovadlé lístky a koštiaľ narežeme krížom. Umyjeme pod tečúcou vodou. Pripravíme vývar z kocky. Olej v kastrůlku zahrejeme, prilejeme vývar a privedieme k varu. Ďalej vložíme pripravené kapustičky a dusíme bez pokrievky na miernom ohni asi 10 minút. Potom kastról zakryjeme pokrievkou a necháme podľa potreby dodusit ešte asi 5 minút. Dbáme na to, aby sa kapustičky nerozvařily. Teraz je vyberieme a dokončíme omáčku. Šťavu z kapustiček opäť privedieme k varu a za stáleho miešania pridávame kyslú smotanu, soľ a podľa chuti mleté čierne korenie alebo nastrúhaný muškátový oriešok, ešte zjemníme maslom. Teraz vložíme do omáčky kapustičky a necháme prehriať. Ružičkový kel na smotane podávame ako prílohu k mäsu. Možno ju podávať ako samostatný pokrm so zemiakmi vareným, pečeným, chutí is zemiakovou kašou. Ďalším variantom môže byť aj zapečeniu sa strúhaným syrom v rúre.

Komentáre k receptu Ružičkový kel na smotane (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty