Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ruský boršč

  • polievky
  • ruská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69947x
Ruský boršč

Táto polievka je plná vitamínov a energie.

vytlačiť recept Ruský boršč
recept Ruský boršč sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok kyslá smotana
20 dkg hlávková kapusta
1 ks kaleráb
10 dkg Mrkva
1 kg bravčové koleno
1 snítka zelená petržlenová vňať
5 ks nové korenie
5 dkg zeler
4 ks zemiakov
2 l voda
1 ks červená repa
1 ks cibula
1 ks bobkový list
5 ks celý korenia
5 dkg petržlen

Postup prípravy receptu

Mäso vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, soľ, celé korenie, nové korenie, bobkový list a dáme variť. Ako mäso zmäkne olúpeme si zemiaky a nakrájame na kocky a uvaríme. Olúpeme zeleninu a nakrájame na kúsky, kapustu nakrájame na rezance, červenú repu uvaríme zvlášť a potom jej až olúpeme a nakrájame na kocky. Uvarené mäso vyberieme z vývaru a tiež nakrájame na kocky. Do vývaru vložíme pripravenú zeleninu, kapustu a repu. Keď je zelenina mäkká vložíme zemiaky, mäso a necháme ešte chvíľku povariť. Hotový Boršč dochutíme soľou a octom. Nakoniec dáme jednu kyslú smotanu a zelenú petržlenovú vňať. Na tanieri ešte ozdobíme lyžicou kyslej smotany a vetvičkou petržlenu.

Komentáre k receptu Ruský boršč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty