Ruský boršč
- polievky
- ruská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 69947x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | kyslá smotana |
20 dkg | hlávková kapusta |
1 ks | kaleráb |
10 dkg | Mrkva |
1 kg | bravčové koleno |
1 snítka | zelená petržlenová vňať |
5 ks | nové korenie |
5 dkg | zeler |
4 ks | zemiakov |
2 l | voda |
1 ks | červená repa |
1 ks | cibula |
1 ks | bobkový list |
5 ks | celý korenia |
5 dkg | petržlen |
Postup prípravy receptu
Mäso vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, soľ, celé korenie, nové korenie, bobkový list a dáme variť. Ako mäso zmäkne olúpeme si zemiaky a nakrájame na kocky a uvaríme. Olúpeme zeleninu a nakrájame na kúsky, kapustu nakrájame na rezance, červenú repu uvaríme zvlášť a potom jej až olúpeme a nakrájame na kocky. Uvarené mäso vyberieme z vývaru a tiež nakrájame na kocky. Do vývaru vložíme pripravenú zeleninu, kapustu a repu. Keď je zelenina mäkká vložíme zemiaky, mäso a necháme ešte chvíľku povariť. Hotový Boršč dochutíme soľou a octom. Nakoniec dáme jednu kyslú smotanu a zelenú petržlenovú vňať. Na tanieri ešte ozdobíme lyžicou kyslej smotany a vetvičkou petržlenu.