Ruské vajca na tanieri
- predjedlá
- ruská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 25667x
Tradičné vaječný predjedlo či veľkonočné menu.
Recept na 3 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | vajcia |
šalát: | |
2 ks | vajcia natvrdo |
1 sklenka | sterilizované uhorky |
500 g | zemiaky varené v šupke |
2 ks | cibula |
zálievka: | |
3 - 5 lyžíc | horcica |
1 sklenka | majonéza |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme. Prelisujeme je. Do zemiakov vmiešame sekané nakladané uhorky, sekanou cibuľu, vajcia a ďalej šalát pripravíme a ochutíme, ako ho máme radi. Horčicu a majonézu zmiešame, prípadne doplníme trochou vody. Šalát nakladieme v tvare kopčekov na tanier, ozdobíme polkou vajcia, nakladanú uhorkou či ďalšie zeleninou . Zalejeme pripravenou zálievkou. Ruská vajcia na tanieri podávame ako predkrm alebo chuťovku s pečivom.
Komentáre k receptu Ruské vajca na tanieri (1 komentár)
-
Denis
23.April 2011 16:41
Zemiaky sa šúpu (a nie lúpu). Zvušok je slovenčina na prepadnutie...