Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rumovo-orechové tortičky

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24627x
Rumovo-orechové tortičky

Trošku náročnejší recept, ale práca sa oplatí.

vytlačiť recept Rumovo-orechové tortičky
recept Rumovo-orechové tortičky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

400 g hladká múka
200 g cukor múčka
250 g tuk na pečenie
100 g mleté orechy
1 ks vajcia

krém:

250 g Zlatá Haná
2 lyžice Maizena
250 ml mlieko

podľa potreby:

rum

poleva:

100 g kakao
100 g čokoláda na varenie
250 g 100% tuk
250 g cukor múčka

Postup prípravy receptu

Zo surovín vytvoríme cesto, ktoré vyvaľkáme na 3 mm hrubý plát, vykrojíme kolieska. Tá pečieme na 175 ° C asi 10 minút. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. Do studeného mlieka vmiešame maizenu a varíme za stáleho miešania. Hustý krém schladíte vo vode, pričom miešame. Potom nadstavbu všleháme do ušľahanej zlaté Hané a dochutíme cukrom. Na čokoládovú polevu všetky suroviny rozpustíme a zmiešame v hrnci nad parou. Prvé a druhé koliesko potrieme krémom, tretí namočíme v rumu. Medzi dve kolieska s krémom vložíme rumové koliesko. Boky tortičky potrieme krémom a vrch polejeme čokoládou. Rumové-orechové tortičky ozdobíme podľa fantázie.

Komentáre k receptu Rumovo-orechové tortičky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty