Rumové smaženky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 69241x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
30 - 35 dkg | hladká múka |
4 lyžice | rum |
250 g | tvaroh |
1 balíček | vanilkový cukor |
3 ks | vajcia |
1 balíček | prášok do pečiva |
na obalenie: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Tvaroh vymiešame s vajcami, vanilkovým cukrom a rumom na redšie cestíčko. Použijeme najlepšie Plnotučný tvaroh vo "vaničke". Múku premiešame s práškom do pečiva a postupne ju prisypávame k tvarohu s vajcami a cukrom. Vymiešame hustejšie cesto. Do hlbokej panvice alebo kastróla nalejeme vyššiu vrstvu oleja a rozpálime ho. Lyžicou vykrajujeme malé bochníky z cesta, ktoré smažíme z oboch strán v rozohriatom oleji. Lyžicu namáčame do múky, aby sa k nej cesto nelepil. Bochníky smažíme do ružova. Potom je z oleja vyberieme a obalíme v Práškový cukor. Odporúčanie: Cukor nasypeme napríklad do plastovej dózy. Pridáme do nej usmažené rumové smaženky, dózu uzavrieme vekom a zaklope s ňou. Obalíme tak v cukre všetky smaženky naraz. Do cukru môžeme pridať aj škoricu, záleží na našej chuti. Rumové smaženky jeme teplé, chutia ale aj studenej.