Rozštiepené mozzarellové smažienky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 55868x
Recept na teplú chuťovku z dvoch druhov syra. Smažienky podávame horúce s majonézovým omáčkami alebo dipy.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | mozzarella (minikuličky) |
cestíčko: | |
2 ks | vajcia |
100 g | eidam |
2 lyžice | škrobová bozkáva |
na ozdobu: | |
bylinky | |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Mozzarellové višničky necháme odkvapkať. Osušíme a poprášime škrobovou múčkou. Tvrdý syr nastrúhame najemno. Cestíčko: rozšľahané vajcia premiešame so škrobovou múčkou a nastrúhaným syrom. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Mozzarelové guličky namáčame do cestíčka a pomocou lyžičky vkladáme do vyššej vrstvy rozpáleného oleja. Smažíme dozlata. Roztřepané smažienky podávame horúce. Výborne chutia s tatárskou omáčkou alebo rôznymi dipy. Môžeme ich tiež podávať ako hlavný chod so zemiakovým šalátom s vajcami.