Rožteky tety Lidušky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 17336x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | droždie |
250 g | hera |
12 lyžíc | mlieko |
2 lyžice | cukor |
1/2 kg | polohrubá múka |
1 ks | vajcia |
na obalenie: | |
cukor múčka | |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
plnka: | |
4 lyžice | strúhanka |
250 g | vlašské orechy |
100 g | hrozienka |
1 štipka | Škorica |
180 g | cukor |
200 ml | mlieko |
Postup prípravy receptu
Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások, dáme kysnúť na teplé miesto, napr na kúrenie. Do väčšej misy si pripravíme múku, rozpustenú Heru, celé vajcia, prilejeme kvások a vymiešame cesto. Prikryjeme čistou utierkou a necháme cca 1 hodinu na teplom mieste kysnúť. Medzitým si pripravíme náplň. Pomelieme orechy, zmiešame so strúhankou, cukrom a mliekom. Pridáme hrozienka a štipku škorice. Zamiešame a odložíme stranou. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku, rozvaľkáme a krájame na trojuholníky. K širšej strane trojuholníka dáme lyžičku náplne, zatočíme a utvoríme Rohlíček. Rohlíčky tety LIDUŠKA kladieme na papierom vyložený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri teplote 200 ° C 10 - 15 minút dozlatista. Hotové rožteky podľa chuti obaľujeme v cukru alebo len pocukrujeme.