Rožtekový pekáčik
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 16229x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | maslo |
1 lyžíc | Sušená petržlenová vňať |
200 g | eidam (45%) |
soľ | |
4 ks | rožok |
8 - 10 ks | cherry paradajka |
4 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Rožky nakrájame na kolieska (konca odkrojíme a nepoužívame). Paradajky nakrájame na kolieska, syr nastrúhame nahrubo. Na nepriľnavé panvici necháme rozpustiť asi 80g masla, zvyšok nakrájame na plátky a odložíme stranou. Do masla pridáme prelisovaný cesnak a trochu soli. Nakrájaná rohlíková kolieska za stáleho miešania osmažíme, nasiaknu do seba všetko ochutené maslo. Zapekacie misku vyložíme rohlíkovými kolieskami, posypeme husto petržlenom a poukladáme plátky masla. Potom naskladáme nakrájaná paradajky a na záver posypeme eidamu. Rohlíkový pekáčik dáme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 10 - 15 minút ako sa syr rozpustí a všetko je chrumkavé. Podávame ešte teplé ako chuťovku.