Rozpeky z Plzne
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 66219x
U nás príloha k pečenému mäsu a dusené mrkve. Možno je niekto využije aj ako inú prílohu.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
250 g | polohrubá múka |
2 ks | žĺtok |
10 dkg | rozpustené maslo |
250 g | hladká múka |
1 lyžička | soľ |
vlažné mlieko | |
200 ml | mlieko |
1 kocka | droždie |
1 lyžička | cukor |
na potření: | |
sadlo |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme kvások z droždia, trochy mlieka a cukru. V miske si spojíme žĺtky a mlieko. Do šalátovej misy si nasypeme múku, pridáme vyplývajúci kvások, rozpustené maslo, rozmiešané žĺtky s mliekom a soľ. Vypracujeme dôkladne cesto a necháme kysnúť. Po vykysnutí z cesta tvoríme rozpeky (bochníky), ktoré trochu rozplácneme a rozložíme ich na papier na pečenie na plech a necháme ich ešte chvíľu kysnúť. Z tejto dávky vyjde 6 - 7 rozpeků. Potom rozpeky z Plzne potrieme na povrchu rozpusteným tukom a pečieme v rúre na 180 ° C asi 40 minút. Rozpeky z Plzne podávame ako prílohu k mäsu a zelenine.