Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rozpeky z Plzne

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65897x
Rozpeky z Plzne

U nás príloha k pečenému mäsu a dusené mrkve. Možno je niekto využije aj ako inú prílohu.

vytlačiť recept Rozpeky z Plzne
recept Rozpeky z Plzne sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

vlažné mlieko
200 ml mlieko
1 kocka droždie
1 lyžička cukor
250 g polohrubá múka
2 ks žĺtok
10 dkg rozpustené maslo
250 g hladká múka
1 lyžička soľ

na potření:

sadlo

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme kvások z droždia, trochy mlieka a cukru. V miske si spojíme žĺtky a mlieko. Do šalátovej misy si nasypeme múku, pridáme vyplývajúci kvások, rozpustené maslo, rozmiešané žĺtky s mliekom a soľ. Vypracujeme dôkladne cesto a necháme kysnúť. Po vykysnutí z cesta tvoríme rozpeky (bochníky), ktoré trochu rozplácneme a rozložíme ich na papier na pečenie na plech a necháme ich ešte chvíľu kysnúť. Z tejto dávky vyjde 6 - 7 rozpeků. Potom rozpeky z Plzne potrieme na povrchu rozpusteným tukom a pečieme v rúre na 180 ° C asi 40 minút. Rozpeky z Plzne podávame ako prílohu k mäsu a zelenine.

Komentáre k receptu Rozpeky z Plzne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty