Rozmarínové kuracie mäso s cuketovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 45285x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | mladá cuketa |
2 ks | cibula |
1 konzerva | sterilizovaný hrášok |
6 strúčikov | cesnak |
1 kg | kuracie stehenné rezne |
300 ml | voda |
marináda: | |
bylinková soľ | |
4 lyžice | olej |
2 lyžičky | mletý rozmarín |
2 lyžičky | mletá sladká paprika |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Na marinádu v miske zmiešame rozmarín, papriku, olej a soľ. Kuracie rezne jemne naklepeme a rozkrojíme na polovice. Potrieme marinádou a necháme najlepšie do druhého dňa patriť v chladničke. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Cuketu ošúpeme a nakrájame na kocky. Dno remosky potrieme olejom a rozložíme naň plátky cibule a cesnaku. Pokladieme kuracím mäsom is marinádou, posypeme cuketou na kocky, mierne podlejeme a pečieme. Pred koncom zapekania pridáme konzervu hrášku is nálevom, podľa potreby dosolíme a ešte asi 10 minút dusíme. Cuketa sa krásne rozpeče a omáčku zahustí. Rozmarínový kuracie s Cuketové omáčkou podávame s ryžou a zeleninou.