Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rozmarínové kuracie mäso s cuketovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 45285x
Rozmarínové kuracie mäso s cuketovou omáčkou

Kuracie mäsko marinované v rozmaríne s Cuketové omáčkou.

vytlačiť recept Rozmarínové kuracie mäso s cuketovou omáčkou
recept Rozmarínové kuracie mäso s cuketovou omáčkou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks mladá cuketa
2 ks cibula
1 konzerva sterilizovaný hrášok
6 strúčikov cesnak
1 kg kuracie stehenné rezne
300 ml voda

marináda:

bylinková soľ
4 lyžice olej
2 lyžičky mletý rozmarín
2 lyžičky mletá sladká paprika

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Na marinádu v miske zmiešame rozmarín, papriku, olej a soľ. Kuracie rezne jemne naklepeme a rozkrojíme na polovice. Potrieme marinádou a necháme najlepšie do druhého dňa patriť v chladničke. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Cuketu ošúpeme a nakrájame na kocky. Dno remosky potrieme olejom a rozložíme naň plátky cibule a cesnaku. Pokladieme kuracím mäsom is marinádou, posypeme cuketou na kocky, mierne podlejeme a pečieme. Pred koncom zapekania pridáme konzervu hrášku is nálevom, podľa potreby dosolíme a ešte asi 10 minút dusíme. Cuketa sa krásne rozpeče a omáčku zahustí. Rozmarínový kuracie s Cuketové omáčkou podávame s ryžou a zeleninou.

Komentáre k receptu Rozmarínové kuracie mäso s cuketovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty