Rozlietané vtáčiky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 138276x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | kyslá uhorka |
1 ks | vajcia |
1 ks | cibule (veľká) |
2 lyžičky | horcica |
1 kocka | masox |
soľ | |
600 g | hovädzie zadné |
2 lyžice | muka |
100 g | mäkký saláma |
4 lyžice | olej |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na plátky. Tie naklepeme, osolíme, potrieme horčicou a obalíme v múke. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V tlakovom hrnci rozpálime olej, plátky po oboch stranách opečieme, pridáme nakrájanú cibuľu, masox, zalejeme 3 dl vody, hrniec uzavrieme a dusíme 40 minút. Medzitým si uvaríme vajcia natvrdo, schladíte, olúpeme a spolu s uhorkami a salámou nakrájame. Potom hrniec otvoríme, do šťavy pridáme vajcia, uhorky a saláma. Prehrejeme. Podávame s ryžou.