Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rožky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11501x
Rožky

Recept na rožky, ktoré sú aj druhý deň dobré, možno len pokmínovat alebo zapiecť s anglickou slaninou a syrom.

vytlačiť recept Rožky
recept Rožky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

100 g majonéza
1 lyžička cukor múčka
1/2 kocky droždie
1 lyžička soľ
500 g hladká múka
250 ml mlieko

na potření:

1 ks vajcia

podľa chuti:

2 lyžice Rasco

Postup prípravy receptu

Múku premiešame so soľou, pridáme majolku, mlieko a vykysnutý kvások. Necháme asi pol hodiny na teplom mieste vykysnúť. Z vykysnutého cesta lyžicou odoberáme kúsky, je ich asi 15 - 17, každý kúsok vyvaľkáme do pozdĺžneho tvaru a zrolujeme do tvaru rožku. Dávame na plech s papierom na pečenie, necháme ešte chvíľku vykysnúť, potrieme vajíčkom a posypeme soľou a rascou, semienkami. Každý čo má rád. Rožky robíme aj zapekané s anglickou slaninou a syrom. Doba pečenia rožkov je asi 15 minút, záleží na rúre na pečenie.

Komentáre k receptu Rožky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt