Rožky so šunkou a syrom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 157977x
Ideálne chuťovky pre návštevy a alebo len tak k televízii. Dajú sa plniť čímkoľvek.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
30 g | droždie |
syr (eidam) | |
1,5 dl | olej |
1 ks | žĺtok |
500 g | hladká múka |
1 lyžička | mletý kmín |
šunka | |
1/4 l | mlieko vlažnej |
1 lyžička | soľ |
2 lyžičky | cukor krupica |
sezamové semienko |
Postup prípravy receptu
Predhrejeme si rúru na 200 ° C a prichystáme plechy s papierom na pečenie. Z droždia, cukru a 1 dl mlieka pripravíme kvások. Do múky zamiešame soľ prípadne rascu, pridáme vykysnutý kvások, zvyšok mlieka a nakoniec olej. Spracujeme v cesto a necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na päť dielov, každý vyvaľkáme do kruhu, rozkrájame na osem trojuholníčkov, naplníme šunkou a syrom. Zabalíme do rohlíčky, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamom, alebo mletou paprikou a pečieme dozlata. Ak chystáme party, môžeme urobiť viac druhov. Možno plniť napríklad kysaným kapustou s kúskami údeného mäsa, minipárečky, slaninou a nie sú zlé ani sladké variácie. Avšak ak chceme robiť aj sladké rohlíčky, pri príprave cesta ho rozdelíme a rasca použijeme iba do slaného cesta.