Rožky s makovou náplňou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 136410x
Veľmi jednoduchý recept na rýchle sladké pečivo k popoludňajšej káve alebo dobrému čaji.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 kelímok | kyslá smotana |
400 g | hladká múka |
1 ks | Hera |
na obalenie: | |
cukor múčka | |
vanilkový cukor | |
náplň: | |
4 lyžice | hrozienka |
250 g | mletý mak |
1 dl | mlieko |
100 g | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Heru nakrájame na kúsky a necháme ju trochu zmäknúť. Do misy si pripravíme múku, Heru a kyslú smotanu. Najprv vareškou, potom rukou pripravíme hladké cesto. Počas miesenia si môžeme pridať ešte trochu múky, pretože cesto nesmie lepiť. Necháme ho chvíľu odpočinúť v chlade. Pripravíme si zatiaľ náplň. Mlieko ohrejeme. Mak zmiešame s cukrom, pridáme hrozienka a zalejeme horúcim mliekom. Dobre premiešame. Cesto si rozdelíme na 6 rovnakých dielov. Každý potom postupne rozvaľkáme do kruhu s maximálnym priemerom 25 cm a rozdelíme na osem dielov - trojuholníkov. Stred kruhu si potrieme rozšľahaným vajíčkom. Stočený Rohlíček potom bude lepšie držať. Na širšiu časť trojuholníka kladieme lyžičkou náplň a smerom ku špičke rolujete v Rohlíček. Celkom tak získame 48 ks. Rohlíčky s makovej náplňou pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do ružova asi 30 minút pri 160 ° C. Upečené rožteky s makovej náplňou obalíme v Práškový cukor zmiešané s vanilkovým cukrom.