Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rožkový prát

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 34279x
Rožkový prát

Recept na rýchlu večeru, pri ktorej spracujeme staršie rožky. Určite vám bude chutiť so zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Rožkový prát
recept Rožkový prát
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks bujón
1 ks klobása
soľ
1 konzerva bravčová konzerva
majorana
mleté čierne korenie
500 ml voda
5 ks rožok
2 ks vajcia
250 g bravčová pečeň
1 ks cibula

Postup prípravy receptu

Staršie rožky nakrájame na kocky a zalejeme zvyšnú šťavou z pečeného údeného, alebo použijeme jednu kocku hovädzieho bujónu rozpustenú v teplej vode. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Než nám rožky nasiaknu, nakrájame si na kocky zvyšok údeného alebo jednu nožičku klobásy alebo malú Bravčovú konzervu. Na masti z konzervy opražíme dozlatista cibuľku. Kúsok pečene pomelieme. Všetko zmiešame s namočenými rožky spolu s dvoma žĺtky. Rohlíkový prát podľa chuti mierne osolíme, okoreníme, primiešame majoránku az bielkov sneh. Rohlíkový prát pečieme vo vymazanom pekáčiku asi 20 minút dozlatista.

Komentáre k receptu Rožkový prát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty