Rožkový prát
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 34279x
Recept na rýchlu večeru, pri ktorej spracujeme staršie rožky. Určite vám bude chutiť so zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou.
Recept na 4 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | bujón |
1 ks | klobása |
soľ | |
1 konzerva | bravčová konzerva |
majorana | |
mleté čierne korenie | |
500 ml | voda |
5 ks | rožok |
2 ks | vajcia |
250 g | bravčová pečeň |
1 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Staršie rožky nakrájame na kocky a zalejeme zvyšnú šťavou z pečeného údeného, alebo použijeme jednu kocku hovädzieho bujónu rozpustenú v teplej vode. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Než nám rožky nasiaknu, nakrájame si na kocky zvyšok údeného alebo jednu nožičku klobásy alebo malú Bravčovú konzervu. Na masti z konzervy opražíme dozlatista cibuľku. Kúsok pečene pomelieme. Všetko zmiešame s namočenými rožky spolu s dvoma žĺtky. Rohlíkový prát podľa chuti mierne osolíme, okoreníme, primiešame majoránku az bielkov sneh. Rohlíkový prát pečieme vo vymazanom pekáčiku asi 20 minút dozlatista.