Rozárčino údené stehno
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 133604x
Kurča patrí určite medzi najčastejšie pripravované mäso vo kope našich domácností. Tu je ďalší recept s výbornou chuťou.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 kelímky | kyslá smotana |
1 lyžička | pálivá paprika |
4 ks | údené kuracie stehno |
2 lyžičky | sladká paprika |
1 ks | cibula |
100 g | balkánsky syr |
3 lyžice | olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska a na oleji zesklovatíme. Prelejeme ju is tukom na dno zapekacej misky, na ňu rozložíme kuracie stehná, posypeme miešanú paprikou a dáme do rúry piecť na 200 ° C asi na 20 minút. Medzitým nastrúhame balkánsky syr a vmiešame ho do kyslej smotany. Touto zmesou prelejeme stehná a ešte 10 až 15 minút dopekáme. Podávame so zemiakmi, alebo iba zeleninovým šalátom.