Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Roštenka vyprážaná v pivovom cestíčku

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 10281x
Roštenka vyprážaná v pivovom cestíčku

Recept na hovädzie roštenky s horčicou vyprážané v pivovom cestíčku.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Roštenka vyprážaná v pivovom cestíčku
recept Roštenka vyprážaná v pivovom cestíčku
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky hovädzie roštenka (tzv.minutkový steak)
100 g eidam

cestíčko:

2 ks vajcia
150 g hladká múka
125 ml svetlé pivo
1/2 lyžičky prášok do pečiva

na obalenie:

hladká múka

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

plnotučná horčica
olej

Postup prípravy receptu

Plátky mäsa umyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a tenko potrieme horčicou. Syr jemne nastrúhame. Pripravíme si cestíčko. Múku premiešame s kypriacim práškom a soľou. Žĺtky oddelíme od bielkov, z ktorých vyšľaháme tuhý sneh. Zo žĺtkov, piva a múky pripravíme hladké cestíčko, do ktorého zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pripravené sviečkovej obaľujeme v hladkej múke, namáčame v cestíčku a zvoľna smažíme z oboch strán vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Hotové sviečkovej preložíme na plech, posypeme syrom, ktorý necháme pod grilom alebo v horúcej rúre rozpustiť. Sviečkovej vyprážané v pivovom cestíčku podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Roštenka vyprážaná v pivovom cestíčku (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty