Roštenka vyprážaná v pivovom cestíčku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 10281x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | hovädzie roštenka (tzv.minutkový steak) |
100 g | eidam |
cestíčko: | |
2 ks | vajcia |
150 g | hladká múka |
125 ml | svetlé pivo |
1/2 lyžičky | prášok do pečiva |
na obalenie: | |
hladká múka | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
plnotučná horčica | |
olej |
Postup prípravy receptu
Plátky mäsa umyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a tenko potrieme horčicou. Syr jemne nastrúhame. Pripravíme si cestíčko. Múku premiešame s kypriacim práškom a soľou. Žĺtky oddelíme od bielkov, z ktorých vyšľaháme tuhý sneh. Zo žĺtkov, piva a múky pripravíme hladké cestíčko, do ktorého zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pripravené sviečkovej obaľujeme v hladkej múke, namáčame v cestíčku a zvoľna smažíme z oboch strán vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Hotové sviečkovej preložíme na plech, posypeme syrom, ktorý necháme pod grilom alebo v horúcej rúre rozpustiť. Sviečkovej vyprážané v pivovom cestíčku podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.