Roštenka s omáčkou s čiernym korením
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 31439x
Steaky z hovädzej roštenky s omáčkou, ktorú pripravíme zo zeleného korenia a smotany.
Recept na 2 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | nakladaný zelený korenie |
100 ml | biele víno |
2 plátky | hovädzie roštenka - steak |
100 ml | sladká smotana |
podľa potreby: | |
hotová zápražka | |
olej |
Postup prípravy receptu
Steakové plátky z hovädzej roštenky umyjeme, osušíme a po okrajoch niekoľkokrát narežeme. Potrieme olejom a necháme niekoľko hodín odležať. Na rozpálenom oleji steaky opekáme z každej strany asi 3 minúty. Podľa potreby zmiernime plameň. Potom mäso vyberieme a až teraz osolíme. Výpek zalejeme vínom, vmiešame zelené korenie a povaríme. Podlejeme smotanou a podľa potreby zahustíme trochou hotové zápražku. Sviečkovej s pepřovou omáčkou podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom