Roštenka po viktoriánsky
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 91629x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 dl | biele víno |
2 dl | mlieko |
4 plátky | roštenka |
5 strúčikov | cesnak |
na obalenie: | |
5 ks | vajcia |
5 lyžíc | parmezán |
strúhanka | |
muka | |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Mäso očistíme a tenko naklepeme, osolíme, okoreníme. Vymiesame olúpaný cesnak a plátky mäsa cesnakom potrieme. Mäso vtěsnáme do mesi nádoby a premiesime s olivovým olejom a mliekom. Necháme najlepšie do druhého dňa odležať. Najmenej však 4 hodiny. Potom mäso obalíme v trojobale z dvoch vajíčok. Pripravíme si zmes z troch rozklepnutých vajec, strúhaného parmezánu a bieleho vína. Obalené sviečkovej v trojobale ešte smáčíme tesne pred vyprážaním v parmezánové zmesi. Roštenka smažíme zvoľna ružova. Roštenka po viktoriánskej podávame s hranolkami, s americkým alebo vareným zemiakom. Ako príloha nesmie chýbať zelenina.