Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Roštenka po viktoriánsky

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 91629x
Roštenka po viktoriánsky

Recept na vynikajúce netradičné roštenka pre náročných.

vytlačiť recept Roštenka po viktoriánsky
recept Roštenka po viktoriánsky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl biele víno
2 dl mlieko
4 plátky roštenka
5 strúčikov cesnak

na obalenie:

5 ks vajcia
5 lyžíc parmezán
strúhanka
muka

podľa chuti:

mleté biele korenie
soľ

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Mäso očistíme a tenko naklepeme, osolíme, okoreníme. Vymiesame olúpaný cesnak a plátky mäsa cesnakom potrieme. Mäso vtěsnáme do mesi nádoby a premiesime s olivovým olejom a mliekom. Necháme najlepšie do druhého dňa odležať. Najmenej však 4 hodiny. Potom mäso obalíme v trojobale z dvoch vajíčok. Pripravíme si zmes z troch rozklepnutých vajec, strúhaného parmezánu a bieleho vína. Obalené sviečkovej v trojobale ešte smáčíme tesne pred vyprážaním v parmezánové zmesi. Roštenka smažíme zvoľna ružova. Roštenka po viktoriánskej podávame s hranolkami, s americkým alebo vareným zemiakom. Ako príloha nesmie chýbať zelenina.

Komentáre k receptu Roštenka po viktoriánsky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty