Roštenka na rošte
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 2810x
Roštenka na rošte so sardelkou a kaparovou omáčkou chutí báječne. Recept vhodný na záhradné grilovanie.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | hovädzie roštenka |
1 lyžička | sardelová pasta |
2 lyžice | zmäknuté maslo |
omáčka: | |
4 lyžice | sladká smotana |
1 lyžička | kapary |
100 g | majonéza |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
citrónová šťava | |
2 - 3 lyžíc | biele víno |
Postup prípravy receptu
Sviečkovej očistíme, umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Maslo vymiešame so sardelovou pastou a korením. Mäso z oboch strán potrieme sardelovým maslom, pokvapkáme bielym vínom av uzatvorenej plastovej krabici necháme odležať v chlade aspoň 2 hodiny. Medzitým si pripravíme omáčku. Kapary jemne usekáme a vymiešame s majonézou a smotanou dohladka. Podľa chuti osolíme, okoreníme a okyselíme citrónovou šťavou. Plátky mäsa pečieme na rošte z každej strany 3 - 4 minúty. Záleží na sile mäsa. Potom mäso odstavíme z teplu a necháme ešte asi 3 minúty dôjsť. Pripravujeme Ak väčší počet roštěnek môžeme ich pred podávámím uchovať v teplom liatinovom hrnci. Sviečkovej na rošte sa sardelovým maslom podávame s opečenými zemiakmi alebo pečivom. Kaparovou omáčku servírujeme zvlášť v mističkách.