Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Roštenka na rošte

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2810x
Roštenka na rošte

Roštenka na rošte so sardelkou a kaparovou omáčkou chutí báječne. Recept vhodný na záhradné grilovanie.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Roštenka na rošte
recept Roštenka na rošte sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 plátky hovädzie roštenka
1 lyžička sardelová pasta
2 lyžice zmäknuté maslo

omáčka:

4 lyžice sladká smotana
1 lyžička kapary
100 g majonéza

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

citrónová šťava
2 - 3 lyžíc biele víno

Postup prípravy receptu

Sviečkovej očistíme, umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Maslo vymiešame so sardelovou pastou a korením. Mäso z oboch strán potrieme sardelovým maslom, pokvapkáme bielym vínom av uzatvorenej plastovej krabici necháme odležať v chlade aspoň 2 hodiny. Medzitým si pripravíme omáčku. Kapary jemne usekáme a vymiešame s majonézou a smotanou dohladka. Podľa chuti osolíme, okoreníme a okyselíme citrónovou šťavou. Plátky mäsa pečieme na rošte z každej strany 3 - 4 minúty. Záleží na sile mäsa. Potom mäso odstavíme z teplu a necháme ešte asi 3 minúty dôjsť. Pripravujeme Ak väčší počet roštěnek môžeme ich pred podávámím uchovať v teplom liatinovom hrnci. Sviečkovej na rošte sa sardelovým maslom podávame s opečenými zemiakmi alebo pečivom. Kaparovou omáčku servírujeme zvlášť v mističkách.

Komentáre k receptu Roštenka na rošte (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty