Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Romanove buchty

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27688x
Romanove buchty

Výborné kysnuté buchty ako z rozprávky.

vytlačiť recept Romanove buchty
recept Romanove buchty sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

42 g droždie
soľ
500 g hladká múka
100 g cukor múčka
1 dl olej
2 ks žĺtok
250 ml mlieko

náplň 1:

mak
mlieko
piškóty
cukor múčka

náplň 2:

žĺtok
cukor múčka
1 ks vanilkový cukor
250 g tvaroh v kocke

Postup prípravy receptu

Do múky vyhĺbime jamku, v ktorom necháme vykysnúť kvások. Okraje múky osolíme. Po vykysnutí kvásku postupne pridávame ostatné suroviny na buchty a vypracujeme hladké cesto. Necháme asi hodinu kysnúť, pričom v priebehu kysnutia cesto asi 2x premiesime. Pekáč vymažeme olejom. Z cesta tvoríme guľôčky na tácku. Až máme všetko cesto spotrebované, začneme od prvej guličky rozťahovať guľôčky na placky, ktoré plníme náplňou. Buchty uzavrieme a skladáme do olejom vymazaného pekáča tesne vedľa seba. Necháme ešte asi 10 minút kysnúť. Vrchnáky buchtičiek potrieme olejom a dáme do rúry. Pečieme na 175 ° C asi 22 minút. Buchty s tvarohovou náplňou pečieme o niečo dlhšie. Ešte horúce buchty opäť z vrchu potrieme olejom a kto chce, môže pocukrovat. Romanove buchty podávame podľa chuti. Náplne. Makové: Mak sparíme v mlieku s cukrom. Dosladíme práškovým cukrom a zahustíme drvenými piškótami. Tvarohová: Jeden tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a žĺtkom. Podľa potreby dosladíme práškovým cukrom a pridáme hrozienka.

Komentáre k receptu Romanove buchty (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty