Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rolády z mletého mäsa

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60136x
Rolády z mletého mäsa

Ak chcete zaujať mletým mäsom, pripravte z neho roládu.

vytlačiť recept Rolády z mletého mäsa
recept Rolády z mletého mäsa sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička soľ
3 lyžice olej na vyprážanie
2 lyžice voda
1/2 kg zmes mletého mäsa
3 lyžice strúhanka
1 ks cibula
1 ks vajcia
2 štipky korenie
1 - 2 lyžíc polohrubá múka
2 lyžičky majorana

na obalenie:

1 ks vajcia
150 g polohrubá múka
150 g strúhanka

náplň:

2 ks kyslá uhorka
2 ks vajcia natvrdo
6 plátkov bravčová šunka (obdĺžnik)

Postup prípravy receptu

Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme nakrájanú cibuľu, vajcia, vodu, strúhanku a múku. Dobre premiešame. Na doske stole z časti zmesi pripravíme placku (veľkosti plátku šunky), prekryjeme ju plátkom šunky, ku kraju položíme? vajcia, prúžok uhorky a stočíme v roládu. Obalíme zároveň v múke. Pripravené doske rolády namočíme v našľahané vajcami, obalíme v strúhanke. Mierne stlačíme, aby neboli moc vysoké. Rolády smažíme vo vyššom kastróle s pokrievkou za miernej teploty z oboch strán (celkom asi 15 - 20 minút). Vypražení rolády z mletého mäsa pri servírovaní na šikmo rozkrojíme a podávame s cibuľou, zemiakovou kašou a zeleninou.

Komentáre k receptu Rolády z mletého mäsa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty