Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Roládová torta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 29654x
Roládová torta

Recept na rýchlou tortu z piškótového cesta.

Recept na 12 porcií.

vytlačiť recept Roládová torta
recept Roládová torta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

5 ks vajcia
5 lyžíc hrubá múka
5 lyžíc cukor múčka

na potření:

marmeláda

náplň:

2 dkg želatína
3 ks žĺtok
3,75 dl smotana na šľahanie
14 dkg cukor múčka
1 ks vanilkový cukor
4 dl mlieko
1 plechovka ovocný kompót

Postup prípravy receptu

Pripravíme si piškótové cesto. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Z bielkov ušľaháme sneh a striedavo s múkou ho vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rýchlo upečieme. Horúci korpus potrieme džemom a zavinieme do rolády. Roládu necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu nakrájame na plátky a rezy vyložíme dno aj boky hlbšej misy. Želatínu navlhčíme mliekom a necháme napučať. Zvyšné mlieko rozmiešame so žĺtkami s vanilkovým aj práškovým cukrom. Za stáleho miešania zmes prevaríme. Mlieko odstavíme a za stáleho miešania v ňom rozpustíme želatínu. Krém necháme vychladnúť. Akonáhle začne krém rosolovatět, vmiešame do neho našľahanú šľahačku. Krémom vyplníme misu vyplnenú roládu. Do krému vtlačíme čerstvé alebo zavárané ovocie a misu dáme na 2 - 3 hodiny do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Roládový tortu pred podávaním vyklopíme a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Roládová torta (1 komentár)

  • Juliana 07.April 2015 09:48

    Táto torta je vynikajúca.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2016 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt