Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Roládová torta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27982x
Roládová torta

Recept na rýchlou tortu z piškótového cesta.

Recept na 12 porcií.

vytlačiť recept Roládová torta
recept Roládová torta sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

5 lyžíc cukor múčka
5 ks vajcia
5 lyžíc hrubá múka

na potření:

marmeláda

náplň:

14 dkg cukor múčka
1 ks vanilkový cukor
4 dl mlieko
1 plechovka ovocný kompót
2 dkg želatína
3 ks žĺtok
3,75 dl smotana na šľahanie

Postup prípravy receptu

Pripravíme si piškótové cesto. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Z bielkov ušľaháme sneh a striedavo s múkou ho vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rýchlo upečieme. Horúci korpus potrieme džemom a zavinieme do rolády. Roládu necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu nakrájame na plátky a rezy vyložíme dno aj boky hlbšej misy. Želatínu navlhčíme mliekom a necháme napučať. Zvyšné mlieko rozmiešame so žĺtkami s vanilkovým aj práškovým cukrom. Za stáleho miešania zmes prevaríme. Mlieko odstavíme a za stáleho miešania v ňom rozpustíme želatínu. Krém necháme vychladnúť. Akonáhle začne krém rosolovatět, vmiešame do neho našľahanú šľahačku. Krémom vyplníme misu vyplnenú roládu. Do krému vtlačíme čerstvé alebo zavárané ovocie a misu dáme na 2 - 3 hodiny do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Roládový tortu pred podávaním vyklopíme a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Roládová torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt