Roláda z lístkového cesta
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 138722x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | lístkové cesto |
náplň: | |
100 g | syr tehla |
maslo | |
1 ks | veľká cibuľa |
1 plechovka | sterilizované šampiňóny |
4 ks | vajcia |
mleté čierne korenie | |
100 g | šunka |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Vajcia si stranou rozklepneme. Šampiňóny (priečne) scedíme a ak sú príliš veľké, môžeme ich překrájet. Syr nastrúhame. V panvici si rozohrejeme maslo, speníme na ňom cibuľku a vlejeme vajcia. Vajcia necháme zraziť a pri tom je miešame. Než sa vajce zrazí, vmiešame do nich šampiňóny. Potom zmes necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Zatiaľ si nakrájame nadrobno šunku a lístkové cesto vyvaľkáme na plát. Rozložíme na neho vychladnutá vajcia, posypeme šunkou a syrom a starostlivo zviniete. Roládu premiestnime na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do rúry. Roládu z lístkového cesta pečieme asi tak 45 minút. Hotovú roládu z lístkového cesta rozkrájame na šikmé prúžky a môžeme podávať. Vegetariáni vynechajú šunku alebo použijú sójovú.