Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Roláda z králika

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64047x
Roláda z králika

Výborná príprava rolády z králičieho mäsa - vhodná aj pre slávnostnú príležitosť!

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Roláda z králika
recept Roláda z králika sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice horcica
2 štipky tymián
2 štipky mleté čierne korenie
1 kelímok kyslá smotana
4 ks králičie stehno
4 lyžičky soľ

náplň:

4 plátky bravčová šunka
2 ks kyslá uhorka
4 plátky tvrdý syr

príloha:

250 g mrazená brokolica
1 konzerva sterilizovaná kukurica

Postup prípravy receptu

Mäso zo stehien odblaníme, odkostíme a opláchneme vodou. Opatrne zľahka naklepeme. Pripravené mäso potrieme horčicou, osolíme a okoreníme. Na každú porciu mäsa položíme plátok šunky, plátok syra a pásik kyslej uhorky. Potom dobre mäso zabalíme a zaviažeme niťou. Na rozohriaty olej vo vyššom kastróla pokladáme porcie - rolády. Opekáme je asi 15 minút a potom je prikryjeme pokrievkou. Podľa potreby pridáme olej. Vodu len mierne, aby sa mäso nezačalo dusiť. Pred dokončením pečenia pridáme k výpeku kyslú smotanu a premiešame. Rolády podávame so zemiakovou kašou, ktorú prelievame smotanovou omáčkou. Dopĺňame krátko varenú brokolicou a sterilizovanú kukuricou.

Komentáre k receptu Roláda z králika (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty