Roláda z králika
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 65198x
Výborná príprava rolády z králičieho mäsa - vhodná aj pre slávnostnú príležitosť!
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | králičie stehno |
4 lyžičky | soľ |
4 lyžice | horcica |
2 štipky | tymián |
2 štipky | mleté čierne korenie |
1 kelímok | kyslá smotana |
náplň: | |
4 plátky | tvrdý syr |
4 plátky | bravčová šunka |
2 ks | kyslá uhorka |
príloha: | |
250 g | mrazená brokolica |
1 konzerva | sterilizovaná kukurica |
Postup prípravy receptu
Mäso zo stehien odblaníme, odkostíme a opláchneme vodou. Opatrne zľahka naklepeme. Pripravené mäso potrieme horčicou, osolíme a okoreníme. Na každú porciu mäsa položíme plátok šunky, plátok syra a pásik kyslej uhorky. Potom dobre mäso zabalíme a zaviažeme niťou. Na rozohriaty olej vo vyššom kastróla pokladáme porcie - rolády. Opekáme je asi 15 minút a potom je prikryjeme pokrievkou. Podľa potreby pridáme olej. Vodu len mierne, aby sa mäso nezačalo dusiť. Pred dokončením pečenia pridáme k výpeku kyslú smotanu a premiešame. Rolády podávame so zemiakovou kašou, ktorú prelievame smotanovou omáčkou. Dopĺňame krátko varenú brokolicou a sterilizovanú kukuricou.