Roláda s údeným lososom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 49125x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | usekaná petržlen |
100 g | kyslá smotana |
150 g | tučný tvaroh |
2 lyžice | usekaná pažítka |
200 g | údený losos |
70 g | čerstvý chren |
100 g | Lučina |
cestíčko: | |
200 ml | mlieko |
120 g | hladká múka |
4 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Lososa očistíme, vykostíme a nakrájame na drobno. Môžeme tiež použiť údeného lososa v plátkoch. V tom prípade ho nekrájíme. Usekáme petržlen a pažítku. Chren olúpeme a nastrúhame najemno. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, lúkach a chrenom v hladký krém. Podľa chuti osolíme a vmiešame usekané bylinky. Z vajec, mlieka a múky ušľaháme cestíčko, ktoré vlejeme na olejom potretie plech av predhriatej rúre na 180 ° C zapečieme. To trvá 8 až 10 minút. Palacinkové plát necháme úplne vychladnúť. Potom ho preložíme na alobal a rovnomerne potrieme křenovým krémom. Pokladieme pokrájanými lososom a pevne za pomocou alobalu zviniete v roládu. Vložíme do chladničky a necháme do druhého dňa stuhnúť. Roládu s údeným lososom podávame nakrájanú na plátky a zdobíme čerstvou alebo nakladanú zeleninou.