Roláda s kakaovou náplňou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 128366x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžička | prášok do pečiva |
1 balíček | vanilkový cukor |
75 g | polohrubá múka |
4 ks | vajcia |
90 g | cukor piesok |
75 g | škrobová bozkáva |
krém: | |
1 balíček | vanilkový krém v prášku |
100 g | maslo |
300 ml | mlieko |
100 g | horká čokoláda |
3 lyžice | kakao |
na ozdobu: | |
čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Z vajec oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov a 4 lyžíc vody ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme cukor a vanilkový cukor. Potom vmiešame žĺtky. Zmiešame múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva a všetko preosejeme na vyšlehanou penu a premiešame. Cesto natrieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C asi 10 minút. Vyberieme z rúry a vyklopíme na vlhkú utierku. Stiahneme papier na pečenie, zakryjeme druhou vlhkou utierkou a necháme vychladnúť. 100 ml mlieka zahrejeme, rozpustíme v ňom kakao a necháme vychladnúť. Čokoládu jemne nastrúhame. Vanilkový krém, zvyšné mlieko a studené kakao zmiešame a na najvyššiu rýchlosť vyšľaháme asi dve minúty do veľmi pevného krému. Maslo vymiešame do peny, pridáme kakaový krém a čokoládu. Krém natrieme na vychladnutý piškótu a ten pozdĺžne zarolujeme. Dáme aspoň na tri hodiny zatuhnout do chladničky. Potom roládu ozdobíme tenkými vláskovými prúžky čokoládovej polevy. Po zaschnutí krájame na plátky a podávame ozdobené šľahačkou.