Rizoto z pečeného kurčaťa
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 12437x
Kuracie pečené mäso s ryžou a zeleninou. Recept plný byliniek.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrsť | sterilizovaná kukurica |
karí | |
2 ks | kuracie stehno |
soľ | |
olivový olej | |
1 ks | cibula |
Sušená petržlenová vňať | |
1/2 ks | farebná paprika |
1,5 hrnku | jazmínová ryže |
marináda: | |
bylinkovej korenie na kurča | |
grilovacie korenie | |
1 lyžica | med |
3 - 4 lyžíc | olivový olej |
2 plátky | maslo |
podľa chuti: | |
bylinková soľ | |
tamara | |
čerstvo drvený farebný korenie |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná umyjeme a naložíme do marinády z oleja, rozpusteného masla, bylinkového korenia, grilovacieho korenia a medu. Trochu si odložíme na neskoršie potretie. Necháme odležať a druhý deň kurča upečieme dozlatista. Mäso oberte od kosti a natrháme na malé kúsky. Medzitým si uvaríme ryžu v osolenej vode s karí. Ryžu predtým samozrejme opláchneme, aby sa nelepil. Na oleji osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku, na väčšie kocky nakrájanú papriku, kukuricu a všetko pokvapkáme tamara. Ryžu vo veľkej panvici premiešame s mäsom aj zeleninovú zmesí, prisypeme petržlenovú vňať, bylinkovú soľ a čerstvo drvený korenie. rizoto z pečeného kurčaťa podávame ako teplý aj studený hlavný chod.