Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rizoto z pečeného kurčaťa

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12437x
Rizoto z pečeného kurčaťa

Kuracie pečené mäso s ryžou a zeleninou. Recept plný byliniek.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Rizoto z pečeného kurčaťa
recept Rizoto z pečeného kurčaťa sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hrsť sterilizovaná kukurica
karí
2 ks kuracie stehno
soľ
olivový olej
1 ks cibula
Sušená petržlenová vňať
1/2 ks farebná paprika
1,5 hrnku jazmínová ryže

marináda:

bylinkovej korenie na kurča
grilovacie korenie
1 lyžica med
3 - 4 lyžíc olivový olej
2 plátky maslo

podľa chuti:

bylinková soľ
tamara
čerstvo drvený farebný korenie

Postup prípravy receptu

Kuracie stehná umyjeme a naložíme do marinády z oleja, rozpusteného masla, bylinkového korenia, grilovacieho korenia a medu. Trochu si odložíme na neskoršie potretie. Necháme odležať a druhý deň kurča upečieme dozlatista. Mäso oberte od kosti a natrháme na malé kúsky. Medzitým si uvaríme ryžu v osolenej vode s karí. Ryžu predtým samozrejme opláchneme, aby sa nelepil. Na oleji osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku, na väčšie kocky nakrájanú papriku, kukuricu a všetko pokvapkáme tamara. Ryžu vo veľkej panvici premiešame s mäsom aj zeleninovú zmesí, prisypeme petržlenovú vňať, bylinkovú soľ a čerstvo drvený korenie. rizoto z pečeného kurčaťa podávame ako teplý aj studený hlavný chod.

Komentáre k receptu Rizoto z pečeného kurčaťa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty