Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rizoto z hydinovej pečene

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 34318x
Rizoto z hydinovej pečene

Rizoto s hráškom a pečeňou voňajúce šalviou.

vytlačiť recept Rizoto z hydinovej pečene
recept Rizoto z hydinovej pečene sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g syr gouda
500 ml paradajková šťava
500 g hydinové pečeň
1 svazeček šalvia
3 lyžice tuk (olej)
1 ks väčšie cibule
250 g guľatá ryža
300 g mrazený hrášok
1 lyžica maslo

podľa chuti:

soľ
mletá sladká paprika
korenie

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme, nadrobno nakrájame a orestujeme na lyžicu rozohriateho masla. Prisypeme ryžu a spolu s cibuľou krátko podusíme. Prilejeme paradajkovú šťavu a na malom plameni asi 15 minút varíme. Potom k ryžu pridáme hrášok a ešte 5 minút prevaríme. Pečeň opláchneme a osušíme. Šalvia prepláchneme, osušíme a polovicu nakrájame na kúsky (môžeme nahradiť lyžičkou sušené). Rozohrejeme tuk a pečeň spolu so šalviou zhruba 3 minúty po oboch stranách restujeme. Po 6 minútach pridáme celé lístky šalvie, pečeň osolíme a okoreníme. Do ryže vmiešame nahrubo nastrúhaný syr a dochutíme soľou, korením a paprikou. Na taniere najprv rozprestrieme hrachová ryžu a na ňu rozdelíme pečeň so šalviou. Rizoto z hydinovej pečene ihneď podávame.

Komentáre k receptu Rizoto z hydinovej pečene (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty