Rizoto z hydinovej pečene
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 34318x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | syr gouda |
500 ml | paradajková šťava |
500 g | hydinové pečeň |
1 svazeček | šalvia |
3 lyžice | tuk (olej) |
1 ks | väčšie cibule |
250 g | guľatá ryža |
300 g | mrazený hrášok |
1 lyžica | maslo |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme, nadrobno nakrájame a orestujeme na lyžicu rozohriateho masla. Prisypeme ryžu a spolu s cibuľou krátko podusíme. Prilejeme paradajkovú šťavu a na malom plameni asi 15 minút varíme. Potom k ryžu pridáme hrášok a ešte 5 minút prevaríme. Pečeň opláchneme a osušíme. Šalvia prepláchneme, osušíme a polovicu nakrájame na kúsky (môžeme nahradiť lyžičkou sušené). Rozohrejeme tuk a pečeň spolu so šalviou zhruba 3 minúty po oboch stranách restujeme. Po 6 minútach pridáme celé lístky šalvie, pečeň osolíme a okoreníme. Do ryže vmiešame nahrubo nastrúhaný syr a dochutíme soľou, korením a paprikou. Na taniere najprv rozprestrieme hrachová ryžu a na ňu rozdelíme pečeň so šalviou. Rizoto z hydinovej pečene ihneď podávame.