Rizoto z bravčovej konzervy
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 29807x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 - 4 balíčkov | ryže |
2 konzervy | bravčové mäso |
1 plechovka | mexická sterilizovaná zelenina Bonduel |
1 ks | veľká cibuľa |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
korenie na mleté mäso | |
soľ | |
karí | |
1 palička | cesnak |
Postup prípravy receptu
Dáme variť ryžu, riadime sa návodom na obale. Otvoríme konzervy bravčového mäsa vo vlastnej šťave av plechovke překrájíme. Vyberieme časť tuku z konzervy a dáme na panvicu rozohriať. Na rozohriatom tuku speníme nadrobno nasekanú cibuľku. Potom vyklopíme obe plechovky. Mäso miešame a postupne opekáme. Ochutíme korením na mletá mäsa, karí, soľou aa korením. Pridáme prelisovaný cesnak (menšie paličku) a opekáme na miernom plameni. Až chýba ryžu k dovarení cca 5 minút, vložíme do mäsa na panvicu veľkú plechovku mexickej zeleniny (my používame Bonduelle) a premiešame. Scedíme ryžu a vmiešame mäsovú zmes. Rizoto z bravčové konzervy na tanieri ozdobíme strúhaným syrom.