Rizoto s pečeňou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 20939x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olivový olej | |
1 kocka | bylinkový bujón |
1 konzerva | sterilizovaný hrášok |
1 ks | cibula |
300 g | jazmínová ryže |
300 - 400 g | kuracia pečeň |
podľa chuti: | |
čerstvé bylinky | |
mleté biele korenie | |
worcestrová omáčka | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Pečeň očistíme, nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme a nasekáme na kocky. Na oleji osmažíme najprv cibuľku, potom pridáme pečeň a podusíme domäkka. Odstavíme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme worcestrem. Medzitým uvaríme jasmínovou ryžu podľa návodu na obale. Do vody vhodíme kocku bylinkového bujónu. Ryžu môžeme rovnako ako pečeň podusiť na cibuľke. Teraz už len všetko premiešame - ryžu s pečeňou, scedeným hráškom a dochutíme. Podľa chuti ešte osolíme, pridáme obľúbené čerstvé bylinky apod Rizoto s pečeňou podávame ako teplý hlavný chod treba sa sterilizované uhorky a krajcom chleba.