Rizoto s paradajkami a šampiňónmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 29106x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | šampiňóny |
mleté čierne korenie | |
1 ks | cibula |
1 hrnek | ryže |
250 g | kuracie mäso |
soľ | |
2 - 3 ks | paradajka |
Postup prípravy receptu
Uvaríme si ryžu podľa návodu na obale. Kuracie mäso nakrájame na rezance alebo kocky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky a osmažíme na cibuľke. Osolíme ich a okoreníme ich a šampiňóny krásne pustí šťavu. Paradajky olúpeme a nakrájame na kocky. Mäso, šampiňóny s cibuľou a paradajky zmiešame s ryžou a máme hotovo. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Rizoto s paradajkami a šampiňónmi ihneď podávame.