Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rizoto s paradajkami a mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23979x
Rizoto s paradajkami a mäsom

Ostré rizoto s paradajkami, cesnakom, feferónka a kuracím mäsom na taliansky spôsob.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Rizoto s paradajkami a mäsom
recept Rizoto s paradajkami a mäsom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

800 g mäsitá paradajky
400 ml mäsový vývar
200 ml biele víno
8 strúčikov cesnak
400 g kuracie prsia
4 lyžice maslo
8 ks jarná cibuľa (biela časť)
3 lyžice sterilizovaný hrášok
300 g ryže
1 balíček strúhaný parmezán

na ozdobu:

vňať cibuľky

podľa chuti:

8 lístkov rozmarín
mleté čierne korenie
4 ks nakladané feferónky
soľ

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a orestujeme na oleji .. Biele cibuľky očistíme a nasekáme na drobno. Cesnak zlúpnite a strúčiky jemne pokrájame. Odkvapkané feferónky očistíme od semienok a jemne nakrájame. Ryžu premyte pod tečúcou vodou. Umytá paradajky sparíme vriacou vodou, zbavíme šupky a nakrájame na kolieska. Na masle necháme speniť cibuľku s cesnakom, vsypeme odkvapkané ryžu a ešte chvíľu restujeme. Pridáme pripravené mäso, feferónky, soľ, korenie a rozmarín. Všetko podlejeme vínom a necháme prejsť varom. Podlejeme vývarom a zľahka vmiešame nakrájané paradajky. Dusíme veľmi zvoľna pod pokrievkou, kým sa tekutina nevsákne do ryže a vývar sa neodparí. Nakoniec vmiešame sterilizovaný hrášok a môžeme podávať. Hotové rizoto rozdelíme na porcie, posypeme strúhaným parmezánom a ozdobíme usekanou vňaťou jarnej cibuľky. Rizoto s paradajkami a mäsom podávame s čerstvými zeleninovými šalátmi.

Komentáre k receptu Rizoto s paradajkami a mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty