Rizoto s paradajkami a mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 23979x
Ostré rizoto s paradajkami, cesnakom, feferónka a kuracím mäsom na taliansky spôsob.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
800 g | mäsitá paradajky |
400 ml | mäsový vývar |
200 ml | biele víno |
8 strúčikov | cesnak |
400 g | kuracie prsia |
4 lyžice | maslo |
8 ks | jarná cibuľa (biela časť) |
3 lyžice | sterilizovaný hrášok |
300 g | ryže |
1 balíček | strúhaný parmezán |
na ozdobu: | |
vňať cibuľky | |
podľa chuti: | |
8 lístkov | rozmarín |
mleté čierne korenie | |
4 ks | nakladané feferónky |
soľ |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a orestujeme na oleji .. Biele cibuľky očistíme a nasekáme na drobno. Cesnak zlúpnite a strúčiky jemne pokrájame. Odkvapkané feferónky očistíme od semienok a jemne nakrájame. Ryžu premyte pod tečúcou vodou. Umytá paradajky sparíme vriacou vodou, zbavíme šupky a nakrájame na kolieska. Na masle necháme speniť cibuľku s cesnakom, vsypeme odkvapkané ryžu a ešte chvíľu restujeme. Pridáme pripravené mäso, feferónky, soľ, korenie a rozmarín. Všetko podlejeme vínom a necháme prejsť varom. Podlejeme vývarom a zľahka vmiešame nakrájané paradajky. Dusíme veľmi zvoľna pod pokrievkou, kým sa tekutina nevsákne do ryže a vývar sa neodparí. Nakoniec vmiešame sterilizovaný hrášok a môžeme podávať. Hotové rizoto rozdelíme na porcie, posypeme strúhaným parmezánom a ozdobíme usekanou vňaťou jarnej cibuľky. Rizoto s paradajkami a mäsom podávame s čerstvými zeleninovými šalátmi.