Rizoto s mletým mäsom a syrom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 7486x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | mrazená zelenina |
650 g | ryže |
500 g | mleté bravčové mäso |
2 ks | cibula |
350 g | eidam |
podľa chuti: | |
2 ks | čili paprička |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Najemno nakrájanú cibuľu necháme zosklovatieť na oleji v hrnci. Potom pridáme mrazenú zeleninu a pokračujeme v restovanie asi 3 minúty. Všetko zalejeme horúcou vodou a necháme asi 5 minút variť - podľa druhu mrazenej zeleniny, pozri. obal. Zároveň s cibuľou osmažíme mleté mäso na panvici. Mäso pred koncom restovanie posypeme paprikou a osolíme. Zeleninu zlejeme (vývar ďalej použijeme) a nasypeme do nej mäso, aby sme mali voľnú panva. Na panvicu dáme kúsok masla, nasypeme surovú, nepropláchnutou ryžu a restujeme ju do zlatistej farby. Potom všetko dáme do pekáča a premiešame. Pridáme väčšie množstvo vody, najlepšie použijeme vývar z pripravovanej zeleniny zmiešaný so šťavou z mäsa. Pekáč vložíme do predhriatej rúry na asi 20 minút. Občas premiešavame. Potom zlejeme zvyšnú vodu a dochutíme soľou a korením. Polovicu syra premiešame so zmesou a zvyšnú polovicu nasypeme rovnomerne na povrch. Rizoto s mletým mäsom a syrom dáme na 5 - 10 minút do rúry, až syr na povrchu zozlatne. Rizoto s mletým mäsom a syrom ihneď podávame.