Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rizoto s mletým mäsom a syrom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7486x
Rizoto s mletým mäsom a syrom

Recept na dobré rizoto.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Rizoto s mletým mäsom a syrom
recept Rizoto s mletým mäsom a syrom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček mrazená zelenina
650 g ryže
500 g mleté bravčové mäso
2 ks cibula
350 g eidam

podľa chuti:

2 ks čili paprička
soľ
mletá sladká paprika
mletý korenie

podľa potreby:

olej na vyprážanie
maslo

Postup prípravy receptu

Najemno nakrájanú cibuľu necháme zosklovatieť na oleji v hrnci. Potom pridáme mrazenú zeleninu a pokračujeme v restovanie asi 3 minúty. Všetko zalejeme horúcou vodou a necháme asi 5 minút variť - podľa druhu mrazenej zeleniny, pozri. obal. Zároveň s cibuľou osmažíme mleté mäso na panvici. Mäso pred koncom restovanie posypeme paprikou a osolíme. Zeleninu zlejeme (vývar ďalej použijeme) a nasypeme do nej mäso, aby sme mali voľnú panva. Na panvicu dáme kúsok masla, nasypeme surovú, nepropláchnutou ryžu a restujeme ju do zlatistej farby. Potom všetko dáme do pekáča a premiešame. Pridáme väčšie množstvo vody, najlepšie použijeme vývar z pripravovanej zeleniny zmiešaný so šťavou z mäsa. Pekáč vložíme do predhriatej rúry na asi 20 minút. Občas premiešavame. Potom zlejeme zvyšnú vodu a dochutíme soľou a korením. Polovicu syra premiešame so zmesou a zvyšnú polovicu nasypeme rovnomerne na povrch. Rizoto s mletým mäsom a syrom dáme na 5 - 10 minút do rúry, až syr na povrchu zozlatne. Rizoto s mletým mäsom a syrom ihneď podávame.

Komentáre k receptu Rizoto s mletým mäsom a syrom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty