Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rizoto s kuracím mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 40905x
Rizoto s kuracím mäsom

Rizoto z jazmínové ryže, pečeného mäsa, cibuľky a kukurice.

vytlačiť recept Rizoto s kuracím mäsom
recept Rizoto s kuracím mäsom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
2 hrnky voda
1 lyžica olivový olej
1 ks pečené kuracie stehno
1/2 kocky zeleninový bujón
soľ
1/4 balíčku mrazená kukurica
1/2 lyžičky karí
1 hrnek jazmínová ryže
1/2 ks veľká cibuľa

na ozdobu:

čerstvé bylinky

Postup prípravy receptu

Na recept použijeme kuracie stehno - bežne upečené. Využijeme tak navyše pripravenú porciu. Stehno zbavíme kože, mäso oddelíme od kosti a nakrájame na kúsky. Ryžu opláchneme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme rozdrobenie polku bujóny a kari. Prikryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia a napučanie ryže 15 - 20 minút. Medzitým si ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na kocky. Cibuľu dozlata osmažíme na lyžici olivového oleja, zasypeme mrazenú kukuricou a podlejeme vodou (asi 1 dl). Osolíme, okoreníme a necháme vodu vydusiť, kukuricu zmäknúť. Odstavíme. Ryžu premiešame so zeleninou, mäsom a podľa chuti ešte dosolíme, dopepříme, pridáme ostatné korenie podľa chuti. Rizoto s kuracím mäsom podávame ako teplý hlavný chod s čerstvou zeleninovou prílohou. Zdobíme čerstvými bylinkami.

Komentáre k receptu Rizoto s kuracím mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty