Rizoto s kuracím mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 40905x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
2 hrnky | voda |
1 lyžica | olivový olej |
1 ks | pečené kuracie stehno |
1/2 kocky | zeleninový bujón |
soľ | |
1/4 balíčku | mrazená kukurica |
1/2 lyžičky | karí |
1 hrnek | jazmínová ryže |
1/2 ks | veľká cibuľa |
na ozdobu: | |
čerstvé bylinky |
Postup prípravy receptu
Na recept použijeme kuracie stehno - bežne upečené. Využijeme tak navyše pripravenú porciu. Stehno zbavíme kože, mäso oddelíme od kosti a nakrájame na kúsky. Ryžu opláchneme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme rozdrobenie polku bujóny a kari. Prikryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia a napučanie ryže 15 - 20 minút. Medzitým si ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na kocky. Cibuľu dozlata osmažíme na lyžici olivového oleja, zasypeme mrazenú kukuricou a podlejeme vodou (asi 1 dl). Osolíme, okoreníme a necháme vodu vydusiť, kukuricu zmäknúť. Odstavíme. Ryžu premiešame so zeleninou, mäsom a podľa chuti ešte dosolíme, dopepříme, pridáme ostatné korenie podľa chuti. Rizoto s kuracím mäsom podávame ako teplý hlavný chod s čerstvou zeleninovou prílohou. Zdobíme čerstvými bylinkami.