Rizoto s kuracím mäsom a paprikášom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 63223x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | mrazený hrášok |
100 g | mrazená kukurica |
2 ks | Mrkva |
500 g | kuracie prsia |
350 g | ryže |
1 ks | cibula |
na ozdobu: | |
strúhaný eidam | |
podľa chuti: | |
sójová omáčka | |
karí | |
100 g | paprikáš |
soľ | |
grilovacie korenie | |
mletá sladká paprika | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Ryžu preberieme a dôkladne prepláchneme. Varíme ju v osolenej vode, môžeme ochutiť kari. Hotovú ryžu scedíme a ak máme radi rizoto suchšie, rozložíme ryžu do utierky, aby vyschla. Mäso nakrájame na kúsky a marinujeme 1 hodinu v oleji s obľúbeným korením ako treba grilovacie, sójová omáčka, alebo len soľ. Mäso potom opražíme. Na kocky nakrájame paprikáš a cibuľu, na štvrť kolieska mrkvu. Každé zvlášť opražíme, pri smažení mrkvy ju pokvapkáme sójovou omáčkou. Mrazenú kukuricu a hrášok dáme povariť, kým pekne nezmäkne. Ryžu zmiešame s mäsom, salámou a všetku zeleninou. Ochutíme sladkou mletou paprikou, podľa chuti opäť sójovou omáčkou. Rizoto s kuracím mäsom a paprikáše podávame posypané strúhaným eidamu.