Rizoto pre miláčika
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 69287x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | mrazená zelenina |
4 balíčky | ryža vo varných vreckách |
1 - 2 hrnků | mäsový vývar |
750 g | bravčové mäso |
3 - 4 lyžíc | olej |
podľa chuti: | |
paradajkový pretlak | |
cesnak | |
50 g | sušené huby |
soľ | |
bazalka | |
chilli korenie |
Postup prípravy receptu
Ryžu uvaríme do polomäkké, aby sa neskôr nerozvařila. Vopred si namočíme sušené huby. Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Bravčové mäso očistíme a nakrájame na kocky. Mäso okoreníme soľou a korením. Podľa chuti pridáme bazalku s paradajkovým pretlakom alebo naopak čili korenia s prelisovaným cesnakom. Na tuku orestujeme cibuľu. Pridáme marinované bravčové kocky a chvíľku smažíme. Restovanou zmes zmiešame s predvarené ryžou, zeleninou a hubami. Rúru predhrejeme na 150 - 200 ° C. Pekáč vymažeme a rozprestrieme do neho ryžu s mäsom. Zmes podlejeme vývarom alebo vodou, priklopíme av predhriatej rúre dusíme asi 15 - 20 minút podľa potreby. Rizoto často kontrolujeme. Pred koncom pečenia pridáme bazalku. Keby sa podarilo ryžu uvariť úplne, tak to nevadí. Mäso pripravíme rovnako, ale zeleninu a huby asi 5 - 10 minút povaríme a premiešame s mäsom a ryžou. Pridáme bazalku a je to hotové. Ale už to nebude ono. Recept môžeme pripraviť aj bez mäsa.