Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rizoto pre miláčika

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69287x
Rizoto pre miláčika

Môžeme sa po tomto rizoto roztrhať.

vytlačiť recept Rizoto pre miláčika
recept Rizoto pre miláčika sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček mrazená zelenina
4 balíčky ryža vo varných vreckách
1 - 2 hrnků mäsový vývar
750 g bravčové mäso
3 - 4 lyžíc olej

podľa chuti:

paradajkový pretlak
cesnak
50 g sušené huby
soľ
bazalka
chilli korenie

Postup prípravy receptu

Ryžu uvaríme do polomäkké, aby sa neskôr nerozvařila. Vopred si namočíme sušené huby. Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Bravčové mäso očistíme a nakrájame na kocky. Mäso okoreníme soľou a korením. Podľa chuti pridáme bazalku s paradajkovým pretlakom alebo naopak čili korenia s prelisovaným cesnakom. Na tuku orestujeme cibuľu. Pridáme marinované bravčové kocky a chvíľku smažíme. Restovanou zmes zmiešame s predvarené ryžou, zeleninou a hubami. Rúru predhrejeme na 150 - 200 ° C. Pekáč vymažeme a rozprestrieme do neho ryžu s mäsom. Zmes podlejeme vývarom alebo vodou, priklopíme av predhriatej rúre dusíme asi 15 - 20 minút podľa potreby. Rizoto často kontrolujeme. Pred koncom pečenia pridáme bazalku. Keby sa podarilo ryžu uvariť úplne, tak to nevadí. Mäso pripravíme rovnako, ale zeleninu a huby asi 5 - 10 minút povaríme a premiešame s mäsom a ryžou. Pridáme bazalku a je to hotové. Ale už to nebude ono. Recept môžeme pripraviť aj bez mäsa.

Komentáre k receptu Rizoto pre miláčika (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty