Rímske kurča
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 128753x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
3 lyžice | syr |
2 strúčiky | cesnak |
mäsový vývar | |
1 ks | paradajkový pretlak (malý) |
1 ks | kurča |
1/2 balíčku | špagety |
olej | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kurča očistíme, umyjeme a naporcuje na 8 dielov. Cibuľu olúpeme a nakrájame na malé kocky. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou. Na oleji speníme cibuľku, pridáme kurča a sprudka zo všetkých strán opečieme. Pridáme pretlak s roztlačeným cesnakom, okoreníme, podlejeme vývarom a asi 45 minút dusíme. Špagety uvaríme v osolenej vode do mäkka a zlejeme. Mäkké rímskej kurča vyberieme, vykostíme, mäso pokrájame na kúsky a vrátime späť do omáčky. Posypeme strúhaným syrom a keď sa rozpustí, tak servírujeme. Rímskej kurča rozložíme na špagety a podávame.