Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rímske kurča

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128843x
Rímske kurča

Kurča na cibuľu, s cesnakom, servírované na špagetách.

vytlačiť recept Rímske kurča
recept Rímske kurča sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 balíčku špagety
olej
1 ks cibula
3 lyžice syr
2 strúčiky cesnak
mäsový vývar
1 ks paradajkový pretlak (malý)
1 ks kurča

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Kurča očistíme, umyjeme a naporcuje na 8 dielov. Cibuľu olúpeme a nakrájame na malé kocky. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou. Na oleji speníme cibuľku, pridáme kurča a sprudka zo všetkých strán opečieme. Pridáme pretlak s roztlačeným cesnakom, okoreníme, podlejeme vývarom a asi 45 minút dusíme. Špagety uvaríme v osolenej vode do mäkka a zlejeme. Mäkké rímskej kurča vyberieme, vykostíme, mäso pokrájame na kúsky a vrátime späť do omáčky. Posypeme strúhaným syrom a keď sa rozpustí, tak servírujeme. Rímskej kurča rozložíme na špagety a podávame.

Komentáre k receptu Rímske kurča (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty